نویسنده:
بازدید: 773 بازدید
208 پارامتر از زبان گوگل برای رتبه بندی و سئو سایت

لیست موارد مهم این محتوا

4.9/5 - (8 امتیاز)

اگر در عرصه طراحی سایت و سئو کردن آن فعالیت می کنید ، احتمالا می دانید که گوگل ، از 208 پارامتر در الگوریتم رتبه بندی خود که تابحال ما شناسایی کردیم ،  استفاده می کنه. البته شاید موارد بیشتری هم باشد که در ادامه به آنها هم رسیدگی میکنیم. 🥇 🥈 🥉

حالا بریم سراغ اینکه ببینیم این پارامترها چی هستند؟ و چگونه بر روی رتبه بندی سایت ها تاثیر می گذارند؟

 

در این مقاله به لیست کامل این پارامترها دسترسی خواهید داشت :

برخی از این پارامترها ، ثابت شده هستند ( یعنی به زبان عامیانه خودمون بی برو برگرد جواب میدن )

یکسری دیگه از این پارامترها ، بحث برانگیز هستند ( یعنی معلوم نیست جواب میدن ، یا جواب نمیدن؟ )

در هر صورت همه پارامترها در این مقاله آورده شده اند و این مقاله به روز شده در سال 2021 می باشد.

206 - درخواست تجدید نظر هر لینک و بازبینی Reconsideration Requests

یه درخواست تجدید نظر یا Reconsideration Requests به این معنیه که شما یه  درخواست به Google برای بازبینی سایت و یا لینک خاصی پس از رفع مشکلات مشخص شده در بخش Manual Actions که در شماره 204 همین مقاله پیشتر در مورد اونتوضیح دادیم ،  یا اعلان مسائل امنیتی به شما نشون داده میشه.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اقدامات دستی و مسائل امنیتی ، به گزارش Manual Actions  گزارش مسائل امنیتی خودتون در بخش سرچ کنسول مراجعه کنید.

205- ابزار حذف لینک ( پیوندها ) سایت Disavow Tool

اگه برای دستیابی و رسیدن  به لینک های غیر طبیعی به سایت خود اقدام و یا کارایی که از دید گوگل نادرست بوده ، انجام دادید ، یا اگه فکر می کنین قصد انجام چنین اقدامی را دارین (به دلیل خرید لینکای پولی یا سایر روشای لینک سازی  که دستورالعملای کیفیت ما یعنی گوگل  را نقض می کنه ) ، باید سعی کنین پیوندای ( لینک )  سایت دیگره ای رو به سایت خودتون حذف کنید.

اگه به هر دلیلی خودتون نمی تونید اون لینکا رو  حذف کنین یا به اونا دسترسی ندارین ، باید آدرسای صفحات یا دامنه های مشکوک که به وب سایت شما پیوند دارن رو توی سرچ کنسول رَد کنین تا خود گوگل برای شما حذف کنه.

برای اینکار باید از ابزار حذف لینک ( پیوندها ) Disavow Tool در سرچ کنسول استفاده کنید

با استفاده از ابزار Disavow Tool می‌توانید لینکای بی‌کیفیت را پاک کنین و جریمه‌ی الگوریتمی  را برای سایتایی که قربانی SEO منفی بودن رو از بین ببرین.

204- اقدامات تکی یا جریمه دستی manual action

در بعضی موارد این امکان وجود دارد کارایی که شما برای وب سایت خودتون انجام میدین ( اعم از بک لینک و یا رپورتاژ و یا هر فعالیت داخلی و یا خارجی سایت ) که وب سایت شما از دید گوگل دارای رتبه غیر واقعی شده  باشه.

شاید برات این سوال پیش بیاد که خوب به چه نحوی میشه فهمید ؛ فعالیتی که کردین از دید گوگل نادرست بوده و جزو manual action قرار گرفته؟

برای پاسخ به این سوال میتونید از سرچ کنسول گوگل خود وارد شده و در بخش Security & Manual Actions وارد زیر منوی Manual actions شده و تمامی گزارشای وب سایتتون رو مشاهده کنین

البته از طریق لینک زیر هم به صورت مستقیم به بخش Manual actions در سرچ کنسول گوگل  وارد میشید

OPEN THE MANUAL ACTIONS REPORT

این موارد زمانی پیش میاد که از دید گوگل صفحات موجود توی سایت با دستورالعملای کیفیت یه وب سایت از دید  گوگل مطابقت داره و یه manual action توی گوگل فعال شده  ، و بر پایه اون پارامترا ، گوگل manual action علیه یه سایت انجام میده.

اکثر manual action ها به تلاش برای دستکاریه  رسیدن به فهرست serp جستجوی بالاتر می پردازه.

اکثر مسائلی که در اینجا گزارش شده ( در بخش manual action در سرچ کنسول که برای وب سایتتون گزارش میشه ) باعث می شه  صفحات یا سایتا بدون هیچ گونه ارزش گوگل از صفحه اصلی و یا نتایج دیگه ، در رتبه پایین تری قرار گرفته یا از نتایج جستجو به صورت کامل حذف بشن.

اگر سایت شما تحت تأثیر یه manual action  قرار گرفت ، گوگل حتما در گزارش manual action و در مرکز پیام Search Console به شما اطلاع میده.

203- Google Dance رقص گوگل

همینطور که از اسم این پارامتر پیداس؛ یعنی رقص گوگل برای وب سایت شما.

درست فهمیدین ، دقیقا رقصیدن گوگل با وب سایت شما در نتایج گوگل

این پارامتر و الگوریتم هم درست مثل پارامترای جدید گوگل بر پایه بررسی محتوای وب سایت و جایگاه درست یه مطلب در نتایج برتر هستش.

Google Dance میتونه رتبه بندی مطلب و یا محصول و هر چیز دیگه ای که توی وب سایت شما دارای جایگاهی از گوگله رو بالا ببره و Google  میگه که این راهی برای تعیین این نکته اس که آیا سایت سعی میکنه الگوریتم را بازی بده یا نه. 

برای بهتر درک کردن این اتفاق برای وب سایت و مطالب شما هم بیشتر بر پایه تعامل کاربران با وب سایت شما در جایگاه های مختلف به نتیجه درست میرسه ، که این جایگاه الان شما ، درسته یا باید بهتر بشه و یا بدتر؟

202- ماه عسل گوگل (google honeymoon)

از تجربه چندین ساله تیم ما و به شخصه میتونم بگم که یکی از خوش مزه ترین الگوریتم های طراحی شده گوگل برای وب سایتای نوپا و تازه فعال شده هستش.

 یعنی میتونم بگم بهتون که با این الگوریتم و استراتژی درست برای وب سایت نوپا و تازه تاسیس میتونید بیشتر از هر نوع تبلیغات و بک لینک و رپورتاژ برای سایتای قدیمی ، وب سایت خودتونو بالاتر از اونا در serp صفحه اول نشون بدین.

این الگوریتم درست مثل نام خودش یعنی ماه عسل به وب سایتای نوپا ، یک مدت کوتاه ( البته بستگی به تولید محتوا و ارزش گذاری پارامترای گوگل ) برای شما در نظر میگیره که خیلی سریع شما رو به صفحه های بالاتر گوگل هدایت کنه .

201- گوگل سند باکس Google Sandbox

خوب ، سایتای جدیدی که ناگهان پیوندایی دریافت میکنن ، در “Sandbox Google” قرار میگیرن ، که می تونه به طور موقت دید وب سایت در نتایج  جستجو را محدود کنه.

سندباکس گوگل ، الگوریتم جدیدی از گوگله که تقریبا از سال 2019 بر روی بیشتر وب سایتای نوپا اعمال شد که  مانند یه فیلتر، سایتای جدید رو از سایتای دیگه تفکیک میکنه.

✔️ این الگوریتم بر این هدف پایه گذاری شد که انتخاب بهترین وبسایت از بین وبسایتای تازه راه اندازی شده برای نمایش در موتور جستجوی گوگله.

25. محتوای مرتبط با موضوع جستجو شده برای کاربران

جستجوی اطلاعات در اینترنت از طریق کلمات کلیدی منحصر به فرد می‌تواند کاربران را برای پیدا کردن اطلاعاتی که نیاز دارند به سرعت به پایان برساند.

پیدا کردن محتوای مرتبط با موضوع جستجو شده برای کاربران می‌تواند با استفاده از کلمات کلیدی مناسب و استفاده از منابع موثوق انجام شود.

برای کسب اطلاعات کافی از موضوع باید از منابع مورد اعتماد و نظر متخصصین بهره بگیرید.

همچنین اگر محتوای مرتبط با موضوع جستجو شده برای کاربران را پیدا کنید، باید به طور دقیق بررسی کنید که آیا اطلاعات مناسب و دقیق است یا خیر.

24. استفاده از سیستم نمایش اختصاصی در گوشی برای موبایل یا AMP

amp mobile
استفاده از سیستم نمایش اختصاصی در گوشی برای موبایل یا AMP

امروزه، نیاز به استفاده از سیستم نمایش اختصاصی در گوشی‌های موبایل یا AMP نیز بسیار خواهانی است. 

این نوع سیستم نمایش به شما این امکان را می‌دهد که با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، بهترین تجربه کاربری را به شما فراهم آورد. 

با استفاده از این سیستم، می‌توانید به راحتی به نرم‌افزار‌های موبایل یا محتوای AMP دسترسی پیدا کنید. 

از آنجایی که این سیستم نمایش به شما امکان مشاهده نرم‌افزار‌های موبایل یا محتوای AMP را به کمک تکنولوژی‌های جدید می‌دهد، می‌توانید بهترین تجربه کاربری را به شما فراهم آورد.

AMP یا Accelerated Mobile Pages اگرچه عامل رتبه بندی مستقیم گوگل نیست ، اما ممکن است الزامی برای رتبه بندی در نسخه موبایل Carousel Google News باشد.

23. سرعت بارگذاری صفحه از طریق مرورگر گوشی و دسکتاپ گوگل کروم chrome

google chrome speed

گوگل کروم Chrome یکی از مرورگرهای محبوب و قدرتمند وب است که به شما امکان می دهد تا با سرعت بالا، به راحتی وب سایت ها را بارگذاری کنید. این مرورگر قابلیت هایی دارد که به شما کمک می کند تا با بالاترین سرعت از وب سایت ها استفاده کنید. 

هرچه سرعت وب سایت شما در این مرور گر بهتر باشد خوی گوگل هم امتیاز بیشتر به شما در سئو ارائه میدهد

با استفاده از افزونه های گوگل کروم، می توانید به راحتی صفحه ها را از طریق مرورگرهای گوشی و دسکتاپ بارگذاری کنید. 

این افزونه ها کمک می کنند تا سرعت بارگذاری صفحه ها را بالا ببرید و شما را به سرعت به صفحات مورد نظرتان منتقل کنند. با استفاده از گوگل کروم، می توانید با کمترین زمان ممکن، وب سایت های مورد نظرتان را بارگذاری کنید.

22. سرعت بارگذاری صفحه از طریق بهینه سازی کدهای HTML

شما می توانید سرعت بارگذاری صفحه خود را از طریق بهینه سازی کدهای HTML بالا ببرید. بهینه سازی کدهای HTML یکی از راه های مطرح برای بهبود سرعت بارگذاری صفحه است. با استفاده از کد های HTML بهینه سازی شده، وب سایت شما می تواند به سرعت تر از قبل بارگذاری شود.

بهینه سازی کدهای HTML یکی از وسایل بسیار مهم برای بهبود عملکرد وب سایت شما است. این اقدامات به شما کمک می کند تا سرعت بارگذاری صفحه بیشتری را به وب سایت خود اضافه کنید. این کار به شما کمک می کند تا تجربه کاربری وب سایت را بهبود ببخشید.

بهینه سازی کدهای HTML به شما کمک می کند تا کدهای HTML را بهینه و ساده تر کنید. این کار باعث شده که محتوای وب سایت به صورت بهینه تر بارگذاری شود. با استفاده از کدهای HTML بهینه سازی شده، وب سایت شما می تواند به سرعت تر از قبل بارگذاری شود.

باید به یاد داشت که بهینه سازی کدهای HTML به شما کمک می کند تا به سرعت تر از قبل از بارگذاری صفحه های وب سایت لذت ببرید. این نوع بهینه سازی کدهای HTML می تواند کمک کند تا رتبه بهتری در سئو دریافت کنید

21 - کاور صفحه و رتبه بندی گوگل

کاور صفحه و رتبه بندی گوگل یکی از کلیدهای مهم برای یک سایت تجاری در اینترنت است. این فرایند به شما کمک می کند تا سایت شما در نتایج جستجوی گوگل بهتر رتبه ببرد و به طور منظم به بالا برود. به طور کلی، نحوه ای که گوگل رتبه بندی سایت ها را تشخیص می دهد، بر اساس عوامل مختلفی مانند عنوان وب سایت، محتوای وب سایت، تعداد لینک های وارد شده، عملکرد وب سایت، گزینه های متنوع سئو، و غیره می باشد.

20- کلمات کلیدی LSI در عنوان و توضیحات برچسب ها

همانند محتوای صفحه وب ، کلمات کلیدی LSI توی برچسبای متا صفحه نیز احتمالاً به Google کمک می کنن بین کلمات با چندین معنی بالقوه بتونه تشخیص بده. همچنین ممکن است به عنوان یه سیگنال مربوطه عمل کنه.

19- استفاده از کلمه کلیدی مترادف ( هم خانواده ) در محتوا ( LSI )

کلمات کلیدی LSI به موتورای جستجو کمک میکنه تا درک درستی از ساختار ارتباطی بین محتوا رو از کلماتی که بیش از یه معنی دارن استخراج کنه

به عنوان مثال : شیر خوراکی در مقابل شیر حیوان که برای استفاده از LSI ( Latent Semantic Indexing ) در شیر خوراکی ، شما از کلماتی مانند شیر پاکتی خوراکی یا شیر خوراکی کم چرب و در مقابل برای شیر حیوان از کلماتی مانند شیر سلطان جنگل یا شیر در باغ وحش در متن خود قرار میدید.

طبق تجربه گروه وب سما ، وجود یا عدم وجود LSI ( کلمه کلیدی مترادف ) حتما به عنوان سیگنال و پارامتر ، توی کیفیت محتوا از دید گوگل نقش مهمی داره.

18- تراکم کلمه کلیدی

تراکم کلمه کلیدی ، به تعداد دفعات نمایش یه کلمه کلیدی در یه صفحه وب مشخص یا در یه پاراگراف از محتوا به عنوان نسبت یا درصدی از تعداد کل کلمات اشاره داره.

اگرچه این پارامتر به اندازه گذشته مهم نیست ، اما ممکنه گوگل از اون برای تعیین موضوع صفحه وب استفاده کنه. اما حواستون باشه زیاده روی در این کار ، برعکس عمل میکنه.

17- فهرست مطالب

استفاده از فهرست مطالب ، می تونه به Google کمک کنه محتوای صفحه شما را بهتر درک کنه.

16- طول محتوای استفاده شده در صفحه

محتوای دارای کلمات بیشتر می تونه دامنه گسترده تری را پوشش بده و احتمالاً در الگوریتم ، در مقایسه با مقالات کوتاه تر و سطحی ترجیح داده میشه. در واقع ، در مطالعه اخیر در صنعت عوامل رتبه بندی نشان داده که طول مطالب با موقعیت SERP ارتباط دارد. در گذشته داشتن یه مطلب با 300 کلمه مورد تایید و مطلوب گوگل بود اما در سالای اخیر وب سایتایی که با طول محتوای بالا مانند 10 هزار یا حتی 12 هزار کلمه و تنها در یه مطلب جامع و کامل با استانداردا و پارامترای گوگل نوشته و به روز رسانی شده در خیلی از مطالب و کلمات رتبه بهتری در SERP  ( صفحه اول گوگل ) دریافت میکنه.

در آخرین بررسی گروه وب سما برای یه مطلب در استاندارد گوگل ، داشتن حداقل 1200 تا 1500 کلمه برای هر مطلب توی وب سایت شما مطلوبه.

نکته مورد اهمیت توی این پارامتر اینه که تنها اضافه کردن محتوای زیاد در وب سایتتون و یه مطلب نشان دهنده رتبه گرفتن نیست ، بلکه باید مطلب طولانی شما دارای کیفیت مطلوب و عامه پسند برای کاربران باشه.

15- TF-IDF ( Term Frequency -Inverse Document Frequency ) به معنای فراوانی وزنی کلمه کلیدی

بعد از توسعه هسته اصلی گوگل در سالای متوالی و به روز رسانی الگوریتمای مختلف ، موتور جستجوی گوگل توی سال 2020 به این نتیجه  رسید که صرفا میزان تکرار یه کلمه کلیدی یا عبارت  ، اهمیت اون رو توی صفحه نشان نمیده ( اهمیت تکرار زیاد کلمه مهم نیست ) ، بلکه هدف اون نشون دادن اهمیت کلمه کلیدی مورد نظر از طریق مقایسه تعداد تکرار کلمه در متن با تکرار اون کلمه توی مجموعه ای بزرگ تر از مستنداته (کل صفحات سایت) که هرچه بیشتر این کلمه در صفحه ظاهر بشه ، باعث میشه گوگل متوجه این بشه که موضوع مربوط توی این صفحه بیشتر در مورد چه مطلبیه . گوگل احتمالاً از نسخه پیشرفته TF-IDF توسط هوش مصنوعی خود  استفاده میکنه.

14- کلیدواژه در برچسب H1

برچسبای H1  بعد از برچسب عنوان ، اولویت دوم در لیست ماس. با توجه به نتایج حاصل از یک مطالعه ، گوگل همراه با برچسب عنوان شما ، از برچسب H1 شما نیز به عنوان یه سیگنال ارتباط ثانویه استفاده می کنه. یعنی بعد از Title Tag در مطالب وب سایت شما ، به تگ  H1 اهمیت و اولویت بالایی رو اختصاص میده.

البته استفاده زیاد از TAG H1  در نوشته باعث نتیجه برعکس در نوشتتون خواهد شد.

13- کلمه کلیدی در برچسب توضیحات

Google از برچسب توصیف متا به عنوان پارامتر رتبه بندی مستقیم استفاده نمیکنه. با این حال ، برچسب توضیح شما می تونه بر نتایج کلیک تأثیر بزاره ، که عامل اصلی رتبه بندیه.

البته این نکته رو هم در نظر داشته باشین که استفاده بیش از اندازه برچسب tag در مطلب باعث افت رتبه میشه. زیرا برچسب tag  برای سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس یک نوع دسته بندی خاص میسازه که امکان داره فقط همین مطلب شما توی اون قرار داشته باشه . پس تاثیر برعکس روی مطالب شما میزاره.

12 - استفاده از کلمه کلیدی خودتون در ابتدای عنوان مطلب ( در شروع Title Tag )

در خیلی از وب سایت ها این تجربه از وب سایت MOZ.COM عنوان شده است که باید در ابتدای عنوان از کلمه کلیدی استفاده بشود ، البته تجربه تیم وب سما هم بدین نکته تایید داره که هر چه کلمه کلیدی شما نزدیکتر به ابتدای مطلب شما باشد بهتر است . 

 

طبق بررسی و تحقیقات بیشتر و تجربیات ما در حوزه سئو  ، برچسب های عنوانی که با یک کلمه کلیدی شروع می شوند عملکرد بهتری نسبت به برچسب های عنوانی که کلمه کلیدی در انتهای آن است دارند. همانطور که در پارامتر شماره 11 عنوان شد هرچه Title Tag در ابتدای کلمه شما استفاده شود تاثیر بهتری با استفاده در اواسط و یا انتهای عنوان دارد. 

 

بگذارید با یک مثال بیشتر توضیح بدم . مثلا شما یک مطلب در مورد تعمیر لوازم خانگی در وب سایتتون منتشر میکنید ؛ حال به 2 صورت میتونید عنوان مطلب رو بنویسید 

  1. چگونه شما برای تعمیر لوازم خانگی خود یک تعمیر کار انتخاب میکنید ؟
  2. تعمیر لوازم خانگی خودتونو به چه تعمیرکار هایی میدین؟

در هر دوی این مثال های کلمه تعمیر لوازم خانگی  اورده شده و تفاوت در مورد اول این است که در اواسط مطلب از کلمه کلیدی استفاده کردین اما در مورد دوم در ابتدای کلمه . 

در این مورد از دید موتور های جستجو مانند گوگل ، مورد دوم مورد دقت بیشتری قرار داده میشه و امتیاز بیشتری میگیره

11- کلمه کلیدی در Title Tag ( تگ عنوان مطالب )

11- کلمه کلیدی در برچسب عنوان
11- کلمه کلیدی در برچسب عنوان

با تجربه کاربری که تا سال 2020 میلادی داشتیم این پارامتر خیلی با ارزش بود ، اما از سال 2020 به بعد این پارامتر ارزش کمتری پیدا کرده است . 

این پارامتر تگ عنوان که بیشتر با H1 در صفحه قرار  داده میشود هنوز هم میتواند یک پارامتر تاثیر گذار برای سئو وب سایت شما باشد . 

این گزینه بدین صورت عمل میکند که کلمه کلیدی که شما برای مطلب خود در حال سئو کردن هستید و در کلمات اصلی شما هست در تگ عنوان وب سایت یا آن مطلب خاص یا محصول شما باید آورده شود تا برای سئوی گوگل جزو سیگنال نیز انتخاب و از دید گوگل اهمیت پیدا کند.

 

برای توضیح بهتر این پارامتر یک مثال برای شما میزنم ؛ شما یک مطلبی را در وب سایت خودت می نویسی با موضوعیت محصولات آرایشی بهداشتی ، حال در برچسب یا تگ عنوان خود بدین گونه وارد می کنی ” نحوه انتخاب بهترین محصولات آرایشی بهداشتی ” . همونطور که دیدی  از کلمه کلیدی اصلی در تگ عنوان به خوبی استفاده شد البته نکته اینکه تگ عنوان هر چه به ابتدای کلمه نزدیکتر باشد تاثیر بیشتر و بهتری دارد.

 

10- پسوند TLD کشور ( دامنه سطح بالای هر کشور)

10- پسوند TLD کشور
10- پسوند TLD کشور

داشتن دامنه سطح بالا ( یعنی پسوند دامنه اصلی ) با پسوند کشور که در ایران ir. می باشد ، میتونه به رتبه بندی سایت شما در کشورتون کمک کنه … اما یه ایرادی هم داره ، توانایی رتبه بندی سایت در جهان را محدود میکنه. این نکته بدین معنی نیست که اگر شما دامنه با پسوند com. و یا net. خریداری کنین رتبه کمتری از دامنه ir. میگیرین.

تمام اعتبار شما به یه پارامتر محدود نمیشه و به پارامترای مختلفی بسته اس ؛ اما اگه شما 2 تا وب سایت دارین که شرایط کاملا یکسانی دارن و یکی از دامنه های شما ir. هست و دامنه سایت دیگه شما com. باشه. وب سایت اول شما که با دامنه ای  از کشور خودتونه از وب سایت دوم ، رتبه بهتری دریافت میکنه.

9- جریمه صاحب دامنه

9- جریمه صاحب دامنه
9- جریمه صاحب دامنه

اگر گوگل شخص خاصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند ، منطقی است که آنها ، دیگر سایتهای متعلق به آن شخص را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

برای درک بهتر این موضوع به شما که گوگل چگونه این اطلاعات را بدست میاورد. این پارامترها از طریق چند نکته به گوگل اثبات میشود.

  1. دامنه که ثبت میکنید تنها با یک ایمیل ثابت باشد . یعنی همه دامنه ها تنها با یک ایمیل ثبت گردد.
  2. استفاده از مشخصات ثابت ، یعنی اگر حتی شما ایمیل خود را در زمان ثبت تغیر میدهید تمامی پارامترهای دیگر ثبت نام شما ثابت باشد.
  3. استفاده از یک سیستم ثابت با ip ثابت برای تمامی فعالیت های خود توسط گوگل کروم . گوگل کروم و یا مرورگرهای دیگر توسط کوکی به سرور و خدمات دهنده شما اطلاعاتی را ارسال میکنند . زمانی که شما از یک سیستم با ip  ثابت ، تمامی فعالیت های اسپم خود را انجام دهید ، از دید گوگل این سیستم کاملا در لیست سیاه خود قرار میگیرد.

8- بهتر است اطلاعات مالکیت دامنه قابل مشاهده باشد یا مخفی بماند؟ اطلاعات خصوصی یا عمومی دامنه

8- بهتر است اطلاعات مالکیت دامنه قابل مشاهده باشد یا مخفی بماند؟ اطلاعات خصوصی یا عمومی دامنه
8- بهتر است اطلاعات مالکیت دامنه قابل مشاهده باشد یا مخفی بماند؟ اطلاعات خصوصی یا عمومی دامنه

البته باید این رو در نظر داشته باشین که اطلاعات WhoIs خصوصی ، ممکن است این مفهوم را داشته باشه که شما “چیزی برای پنهان کردن” دارین.

به نقل از مت کاتز کارشناس گوگل که این چنین می گوید : ” هنگامی که من whois را روی آنها ( وب سایت ها )  بررسی کردم ، همه آنها سرویس محافظت از حریم خصوصی whois( مخفی شدن اطلاعات مالک دامنه )  را روی خود داشتند. این کار غیر معقولانست.  روشن شدن حریم خصوصی whois به طور خودکار بد نیست ، اما هنگامی که چندین عامل دیگر در کنار پرایوت( خصوصی )  شدن اکانت whois قرار می گیرد ، ممکن است این تفکر را درباره مدیر آن وب سایت ایجاد کند که این فرد ، فردی نیست که فقط دارای یک سایت یا موارد مشکل دار دیگر باشد.”

البته بعد از سال 2019 که سیاست حریم شخصی برای تمامی دامنه ها فعال شد ، زمانی که شما دامنه بین المللی جدید ثبت میکنید ، اطلاعات شما قابل نمایش نمی باشد. اگر شما مشکلی با نمایش اطلاعات مالک وب سایت خود ندارید ، به سادگی با یک تیکت به شرکت خدمات دهنده دامنه خود می توانید اعلام کنید که اطلاعات دامنه شما را فعال و قابل نمایش بکند.

7- آیا کلمه کلیدی شما با نام دامنه تان دقیقا یکسان است؟ یکسان بودن نام دامنه با کلمه کلیدی

7- آیا کلمه کلیدی شما با نام دامنه تان دقیقا یکسان است؟ یکسان بودن نام دامنه با کلمه کلیدی
7- آیا کلمه کلیدی شما با نام دامنه تان دقیقا یکسان است؟ یکسان بودن نام دامنه با کلمه کلیدی

به نظر شما ، زمانی که می خواین کالایی رو که به دنبالش هستین جستجو کنین ، راحت ترین که نام همون کالا رو به عنوان نام دامنه ببینین یا نه؟ پاسخ گوگل و ما به شما حتما بله هستش
پس تطابق دقیق نام دامنه با کلمه کلیدی یا همان EMD برای جستجوی کاربر و همچنین در رتبه بندی سایتتون موثره.
به طور مثال : شما فروشنده ” موبایل ” هستین ، بهتر اینه که نام دامنه تون رو mobile.ir انتخاب کنین. این نکته ، به بازدید کننده وب سایتتون و موتور جستجوی گوگل کاملا میفهمونه که زمینه فعالیت وب سایت شما چیه؛ پس پارامتر مهم و قابل ذکری در انتخاب نام دامنه است.

6- دامنه سایت شما تا به حال چندین مالک داشته است؟ پیشینه دامنه

6- دامنه سایت شما تا به حال چندین مالک داشته است؟ پیشینه دامنه
۶- دامنه سایت شما تا به حال چندین مالک داشته است؟ پیشینه دامنه

در پارامترهای بالاتر در مورد عمر دامنه صحبت کردیم  که هرچه عمر دامنه بیشتر باشه کمک بهتری به سئو شما میشه اما نکته مهم دیگه ای که در اینجا از نظر موتور جستجوی گوگل پیش میاد اینه که این دامنه تابحال چند تا مالک متفاوت داشته.

اگر سایتی با مالکیت ناپایدار به این معنا که دامنه سایت شما قبلا مالک های دیگه ای داشته است، دارید؛ باید این رو بدونید که Google تاریخچه سایت شما رو مجددا تنظیم می کنه و لینک‌هایی که قبلا به دامنه شما ارجاع داده شده رو، از بین می بره. این امر باعث گرفتن امتیاز منفی از طرف گوگل برای دامنه شما خواهد شد که در رتبه بندی سئو سایت شما تاثیر میزاره.

پس حتی الامکان دامنه ای با پیشینه پاک را برای شروع کارتان خریداری کنید وگرنه برای سئو کردن آن کار سختی را پیش رو خواهید داشت.

برای توضیح بهتر این موضوع بدین گونه پیش میرویم که مثلا سال اول یک شخص و یا شرکت یک دامنه را خریداری میکنه و فعالیتی در حوزه خود انجام میده ، بعد مالک دیگه ای برای آن دامنه فعالیت کاملا متفاوتی با آن سایت داشته و اعتبار لینک های سال  اول که به آن انتقال پیدا کرده از بین میره .

نکته مهم اگر در تمامی مراحل انتقال دامنه از مالک قبلی به بعدی وب سایت با یک نوع فعالیت باشد ، اعتبار دامنه  و لینکها ( در صورت وجود مطالب اصلی )  انتقال پیدا می کنه. پس برای خرید دامنه جدید  با تاریحچه قبلی دقت کنین که فعالیت آن در چه زمینه ای بوده. برای این کار میتونید از وب  سایت archive.org استفاده نمایید.

5- استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه در سئو تاثیری دارد؟

5- استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه در سئو تاثیری دارد؟
۵- استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه در سئو تاثیری دارد؟

تحقیقات سایت MOZ ( یکی از برترین و شناخته شده ترین شرکت های خدمات دهنده سئو و رنکینگ در دنیا ) تایید می کند که با استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه ، می توانید رتبه بندی سئو سایت خود را بالا ببرید.

یکی از مزیت های این پارامتر اینه که کلمه کلیدی ، در زیر دامنه URL وارد میشه.

اگر بخواید بدون تغییر تنظیمات وب سایت خود ، وبلاگ خود را با استفاده از بستری مانند سیستم مدیریت محتوا وردپرس wordpress  راه اندازی کنین ، با قابلیت های وردپرس برای استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه ، می تونه این کار را برای شما راحت کنه.

برای توضیح بیشتر این مساله یک مثال ساده برای شما میاریم . شما یک وب سایت دارین و محصول اصلی شما در صفحه فروشگاه و یا مقالات در بخش وبلاگ هستش. برای اینکه از این پارامتر ، بهتر برای سئو استفاده کنین؛ در نام زیر دامنه خود shop و یا  blog را میارید . این کار کمک بسزایی به سئو شما در استفاده از کلمه کلیدی در زیر دامنه می کنه.

4- دامنه خود را چند ساله ثبت کردید ؟ مدت زمان ثبت نام دامنه

4- دامنه خود را چند ساله ثبت کردید ؟ مدت زمان ثبت نام دامنه
۴- دامنه خود را چند ساله ثبت کردید ؟ مدت زمان ثبت نام دامنه

طبق تحقیقات تیم وب سما ، یکی از کارشناسان آن می گوید : اغلب دامنه های باارزش و معتبر ، چند ساله خریداری می شوند ( دامنه اصلی خود را به مدت 10 سال ثبت کنید ) در حالیکه دامنه های نامعتبر ( دامنه هایی که برای وب اسپم خریداری می شوند ) ممکن است حتی کمتر از یکسال مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین گوگل مدت زمان ثبت دامنه را در نظر می گیرد.

حال سوالی که برای شما امکان داره پیش بیاد اینه که در شرکتهای خدمات دهنده دامنه در ایران تنها میتوان دامنه های بین المللی خود را به صورت 3 ساله در نهایت ثبت کرد. ← پس چاره کار چیه؟

برای رفع این مشکل و ثبت دامنه بیشتر از 3 سال شما باید از شرکتهای خدمات دهنده دامنه در خارج از ایران ، ثبت و خدمات دریافت نمایید.

⊕ راهکار گروه وب سما برای رفع این مساله!

  1. استفاده از مستر کارت خود و ثبت به صورت اختصاصی در وب سایت های خارجی.
  2. در روش دوم شما میتونید از شرکت های پرداخت اینترنتی بین المللی که در ایران خدمات میدن استفاده کنین تا اونها عملیات پرداخت را برای شما انجام بدن.
  3. در روش 3 میتونید در وب سایت ما به آدرس websama.net ثبت نام کنین و یک تیکت به بخش فروش و خدمات ارسال کنین تا این کار برای شما از طریق تیم ما انجام بشه.

3- کلمه کلیدی انتخابی شما در کجای دامنه است ؟ اولین کلمه در دامنه به عنوان کلمه کلیدی

۳-کلمه کلیدی انتخابی شما در کجای دامنه است ؟ اولین کلمه در دامنه به عنوان کلمه کلیدی
۳-کلمه کلیدی انتخابی شما در کجای دامنه است ؟ اولین کلمه در دامنه به عنوان کلمه کلیدی

دامنه ای که با کلمه کلیدی مورد نظر خودتون شروع می شه در مقایسه با سایت هایی که کلمه کلیدی را در دامنه نیاواردن و یا در وسط یا انتهای دامنه ، کلمه کلیدی ظاهر می شه برتری بیشتری دارن.
در پارامتر قبلی نکات سئو سال 2021 ، یعنی پارامتر شماره 2 از استفاده کلمه کلیدی در دامنه صحبت کردیم . حال در این پارامتر جایگاه کلمه در ابتدا و یا اواسط و یا در انتهای نام دامنه صحبت میشه که هر چه بیشتر در ابتدای نام دامنه باشه تاثیر مثبت بیشتری داره.

2- آیا کلمه کلیدی در پسوند دامنه سایت شما نمایش داده می شود؟ نمایش کلمه کلیدی در دامنه

۲-آیا کلمه کلیدی در پسوند دامنه سایت شما نمایش داده می شود ؟ نمایش کلمه کلیدی در دامنه

شاید نمایش کلمه کلیدی در دامنه شما ، تاثیر چشمگیری در سئو نداشته باشد اما باز هم به عنوان یک سیگنال مرتبط با گوگل عمل می کند. نکته قابل توجه در این پارامتر این است که در موتورهای جستجوگر ، کلمه کلیدی موجود در دامنه ، به فرم برجسته نمایش داده خواهد شد.
به عنوان مثال نام شرکت شما خدمات سئو هست و نام وب سایت شما به عنوان مثال seocorp.com یا seoinc.ir یا همانند آن میباشد. یا در مثال دیگری شما یک فروشگاه آنلاین هستید و در نام دامنه خود از کلمه shop یا store استفاده میکنید . این پارامتر کمک خوبی برای سئو بهتر است.

1- دامنه شما چند ساله است؟ سن دامنه

1-دامنه شما چند ساله است؟ سن دامنه
۱-دامنه شما چند ساله است؟ سن دامنه

مت کاتز در این باره می گوید :  تفاوت دامنه‌ای که شش ماه از زمان ثبت آن می‌گذرد با دامنه‌ای که یکساله است چندان زیاد نیست. این بدان معنا نیست که تفاوتی بین دامنه های قدیمی چندین ساله با دامنه یکساله نمی باشد.

به عبارت دیگر، گوگل به سن دامنه اهمیت می‌دهد، اما میزان اهمیت آن نسبت به گذشته چندان زیاد نیست.

 

در این مورد شاید برای شما این سوال پیش بیاید که ما دامنه طولانی که قبلا ثبت شده و تاریخ آن به اتمام رسیده است را ثبت مجدد و خریداری کنیم ، یا یک دامنه جدید ثبت و خریداری کنیم؟

برای پاسخ به این سوال ، شما باید چندین پارامتر محتلف را بررسی و در کنار هم قرار داده تا مزایا و معایب هر کدام را در نظر بگیرید و در انتها تصمیم بگیرین که دامنه جدید ثبت کنین یا دامنه قدیمی را مجدد خریدرای کنین. بعد از خواندن این مقاله شما به درستی به پاسخ این سوال باید رسیده باشید.

پس پیشنهاد میکنم با دقت هر بخش از این پارامترهارو بخونید.

مطالعه بیشتر